B&B Wijnhoeve Runa

Een wijngaard in Drenthe? Jazeker! Beleef deze sfeervolle plek met prachtige parktuin en heerlijke wijn.

Trots dat er in Drenthe ook wijngaarden te vinden zijn! Zo is er Wijnhoeve Runa, waarbij de naam al verklapt dat u deze wijngaard nabij Ruinen vindt (Runa is de historische naam van het dorp). Naast dat je hier een rondleiding kunt krijgen en wijn kunt proeven en natuurlijk kopen, beschikt Wijnhoeve Runa ook over een spiksplinternieuwe Bed & Breakfast. Wel zo handig na een paar glaasjes vino achter de kiezen.

Eigenaren Cor en Marjan hebben een prachtig parkachtig landschap (2,5 ha) rondom de hoeve gecreëerd, waar een drietal wijnpercelen te vinden zijn. 4 Druivenrassen sieren de takken, te weten de Solaris, Souvignier Gris, de Muscaris en de Cabarnet Cantor.

Na de oogst in het najaar wordt er van deze witte en rode drijven, zowel witte, rode als rosé wijn gemaakt.

www.wijnhoeveruna.nl 

 

GERELATEERDE BERICHTEN