Het Blauwe Meer

Blauwe meer

Aruba eat your heart out!

Ten zuiden van Hoogersmilde, nabij Diever en het Drents Friese Wold, ligt jazeker… een tropisch strand. De foto’s liegen niet, een azuurblauw meer mét wit zandstrand midden in Drenthe.

In de vorige eeuw is door jarenlange zandwinning het meer ontstaan. De blauwgroene kleur van het meer komt door het donkergroene mineraal glauconiet. Op een mooie zomerdag is dit een heerlijke plek om te vertoeven en een frisse duik te nemen.

Let op: Deze bijzondere plek wordt goed beheerd en beschermd, en er wordt dan ook een kleine bijdrage gevraagd als entree. Neem hiertoe contant geld mee, want pinnen kan hier niet. Dit geldt ook voor de kiosk waar je een ijsje of drankje kunt kopen.

Nb. Geen toegang voor honden. Wil je met je hond zwemmen? Er zijn voldoende zwemmeren waar dit wel kan.

GERELATEERDE BERICHTEN