MooiDrenthe.nl is live !

Alweer bijna drie jaar wonen wij met ons gezin in Drenthe. Na een ‘nu-of-nooit’ moment trokken we destijds de stoute schoenen aan en gingen op zoek naar de ideale plek in ’t Drentse Land. Na avonden Funda en weekendjes op en neer, reden we op een mooie zomerse dag het erf op van onze droomplek. Een boerderij incluis ‘lapje grond’ met appelbomen, kippenhok, moestuin en zelfs een eigen bushalte. De romantiek spatte er vanaf. Kortom: huis in The West verkocht, kinderen en boedel ingepakt en zo zaten we nog geen half jaar later op de mooiste plek op aarde en begon het avontuur.

We genoten van de nostalgie van de boerderij met opkamer, bedsteden, binnenluiken en open haard…ons nog niet helemaal realiserend dat de wind hier niet alleen door de bomen waait. Enkel glas, geen CV, geen isolatie..voor sinterklaas stonden er kruiken en bedsokken op het verlanglijstje. Ach, dit hoorde bij het ‘ik vertrek’ project, geen man over boord, over een (paar) jaar zouden we er warmpjes bijzitten.

Ook de kennismaking met vele muggen, mollen, hoornaars, muizen (en de iets grotere varianten) hebben we getrotseerd. Naast een paar poezenvriendjes, woont familie uil in ons ‘oelebröd’ in de deel…die vangen er zo een tiental per nacht.

Met beide benen staan we vol in de natuur. Om 6.45 naar buiten rennen om die ene prachtige foto te maken van de opkomende zon. Om 23 u het erf oprijden in de donkerder dan donkere nacht, en voordat je naar binnen gaat nog even een minuut naar de immense sterrenpracht kijken. Met onweer opblijven, want stel je voor dat de bliksem in het riet slaat. Een frambozenstruik ontdekken, of pasgeboren pimpelmeesjes onder een bloempot in de tuin.

Alleen al in en om het huis is het dagelijks ‘vakantie’, en dan hebben we het nog niet over de fantastische omgeving waar we zo intens van genieten. Via Mooidrenthe.nl delen wij de parels van deze prachtige provincie. Van natuur, cultuur, shoppen, evenementen, bijzondere overnachtingsadressen en leuke uitjes voor met de kinderen. Wees welkom en beleef Mooi Drenthe!