Shakespeare Theater Diever

Midden in het bos bij Diever, bevindt zich het Shakespearetheater. Al decennia lang worden hier in de open lucht prachtige voorstellingen gegeven. Het theater biedt plaats voor 1000 toeschouwers, waarbij het podium in het midden van het publiek is gesitueerd. Van Hamlet tot Romeo & Julia, Othello, alle grote stukken hebben de revue gepasseerd en elk jaar zijn de voorstellingen uitverkocht. Wil je deze bijzondere happening meemaken, dan moet je dus zeker op tijd je kaarten bestellen.

Nieuw dit jaar is het Globe Theater, naar voorbeeld van het originele Globe Theater dat in 1599 in het Londense Bankside door Koningin Elizabeth I werd gebouwd. In dit theater werden diverse voorstellingen van Shakespeare oor het eerst uitgevoerd.

Net als dit theater in Engeland, is het Globe Theater in Diever rond van vorm, en kan het publiek zowel rond het podium als op de rondom lopende balkons zitten en staan. Door een glazen ‘plafond’ krijg je het idee van een openluchttheater. Voordeel van deze constructie is dat er ook in de winter (kleinere) voorstellingen gespeeld kunnen worden.

Voorstelling 2018 – King LearĀ 

Nadat Koning Lear zijn macht aan twee dochters heeft overgedragen ontdekt de oude vader dat hij door hen wordt bedrogen. Wat volgt is een strijd tussen goed en kwaad waarbij Lear steeds meer los komt van de realiteit en van zijn omstandigheden.

Datum: 23 juni – 22 september 2018

Meer informatie en tickets:

www.shakespearetheaterdiever.nl

(foto’s: Shakespeare Theater Diever)

GERELATEERDE BERICHTEN