Gevangenismuseum

In Noordwest Drenthe, tegen de grens met Friesland, stuiten we na een rit door bos en weilanden op het dorpje Veenhuizen. Hier staat in het ‘niets’ een prachtige gebouw in carré vorm. Het gevangenismuseum van Veenhuizen is zeer interactief en uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. Via een verbazend mooie route door het museum, wordt weergegeven hoe we sinds 1600 zijn omgegaan met misdaad en straf. Je voelt de spanning bij de kinderen.. want ja..boeven zijn toch best interessant.

Na de speurtocht door het museum, belanden we in een modern restaurant, met buitenterras en uitgebreide kaart met lekkernijen. De kinderen vermaken zich prima in de overzichtelijke binnentuin, met speeltoestellen en een opstelling van stoere (historische) politiewagens.

Een ritje met de boevenbus mag tot slot niet ontbreken.

Het gevangenismuseum in Veenhuizen, je moet er even naartoe rijden, maar beleeft dan écht een leuke en interessante dag. Het is het meer dan waard!

Tip voor volwassenen: in de zomer wordt hier de bijzondere voorstelling Het Pauperparadijs gespeeld.

Meer info: www.gevangenismuseum.nl

 

 

 

PLAATS EEN REACTIE

GERELATEERDE BERICHTEN