Nationaal Park Dwingelderveld

Een werkelijk prachtig en opmerkelijk stil natuurgebied, met afwisselend bos en heide en gezellige horeca voor pitstops.

In Zuidwest Drenthe, omringd door de dorpen Ruinen, Dwingeloo en Spier ligt Nationaal Park Dwingelderveld. Een afwisselend bos en (nat) heidegebied, dat prachtig meekleurt met de seizoenen (mis de paarse pracht in de zomer niet!). Konijnen, vossen, reeën, adders en vele vogelsoorten hebben dit natuurgebied tot hun huis gemaakt. Hier wordt je omarmd door de natuur, en zul je versteld staan van de absolute stilte. Geen snelweg in de verte, geen vliegtuigen, zelfs geen ‘kuddes’ mensen. De enige kudde die je tegen kunt komen zijn de schapen en hun herder van de Schaapskooi uit Ruinen of Dwingeloo.

Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Een goede plek om het Dwingelderveld te ontdekken, is te starten bij het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Hier kun je diverse wandel/fietskaarten kopen, tips krijgen of informatie over de vele excursies. Bijvoorbeeld een huifkartocht bij volle maan.

Voor kinderen worden er in de schoolvakanties diverse activiteiten en workshops georganiseerd. Ook kan er buiten leuk gespeeld en veel ontdekt worden.

Voor ruiters is het Dwingelderveld een prachtig gebied om een buitenrit te maken. Wat dacht je van meer dan 55 km aan ruiterpaden? Dat is pas paardrijden! Ben je zelf niet in het bezit van een paard, maar wil je wel een buitenrit maken? Dat kan bij diverse maneges, bijv. in Dwingeloo.

Leuke stops tijdens het wandelen, fietsen of paardrijden zijn: Theehuys Anserdennen, De Bospub, ’t Olde Posthuus.

www.nationaalpark-dwingelderveld.nl

PLAATS EEN REACTIE

GERELATEERDE BERICHTEN