Drents Friese Wold

Bos, zandverstuivingen, beekdalen.. een waanzinnig Nationaal Park!

Op de grens van Friesland en Drenthe ligt Nationaal Park  Het Drents-Friese Wold. Dit is het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland op de Veluwe na. Maar er is meer dan bos..heide, beekdalgraslanden en unieke stuifzand duinen maken het Drents  Friese Wold tot een uniek gebied.

Het bezoekerscentrum vind je in Terwisscha (langs de N381 bij Appelscha) en wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Naast informatie over het Nationaal Park, wandelkaarten en leuke excursies, is er een speelbos, winkeltje en horeca-gelegenheid IJgenweis. Start je bezoek aan het Drents Friese Wold dus hier!

 

Check de website voor openingstijden en meer informatie.

https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/drents-friese-wold/buitencentrum

 

GERELATEERDE BERICHTEN